Унгария започна кампания срещу ЕС и шантажа на Брюксел, това се съобщава на сайта на немския тв канал N-TV. Правителството на страната счита, Европарламентът се отнася с Унгария несправедливо и иска да я лиши от правото на глас, защото Будапеща защитава родината си и Европа.

Във връзка с това унгарското правителство започна широкомащабна кампания срещу Европейския парламент.

Миналата седмица депутати от Брюксел обвиниха дясното националистическо правителство в Будапеща в нарушаване на основополагащите европейски ценности и започнаха съдебен процес спрямо Унгария.

Унгарското правителство публикува на страницата си във  Facebook видео с продължителност почти половин минута с името «Няма да се поддадем на шантажа!».

В клипа, който е на фона на драматична музика, глас зад кадър заявява:
«Болшинството от Европарламента, които приветстват имиграцията, иска да ни застави да мълчим, защото ние защитаваме нашата родина и Европа чрез заграждения на границата».

Както припомня немският тв канал, повод за началото на санкционния процес спрямо Унгария е бил докладът на депутата от зелените Джудит  Саргентини.

В него се засягат въпросите за ограничаването на свободата на СМИ и за изследователската дейност, подтискане на гражданското общество и неправомерното общуване на властите в Унгария с молителите на статуса бежанец.

Започналият по отношение на Унгария съдебен диспут ще се води от Европейския съвет.

За приемането на окончателното решение е необходимо провеждането на множество кръгове на гласуване, подчертава немският тв канал.

В резултат това може да лиши Унгария от правото й на глас в органите на ЕС.

Създаденото от унгарското правителство видео е само част от мащабната кампания, която е израз на позициите на Орбан.

Подобни видеа и аудиозаписи в близко време ще бъдат разпространени по телевизията, радиото и в интернет, отбелязва немската телевизия.

Петя Паликрушева

Източник: ik/Ungarn-startet-Anti-EU-Kampagne-article20631113.html

 

Тагове: ; ; ; ;