Президентът на Украйна Петро Порошеко обеща, че след «връщането» на Кримския полуостров в състава на страната руски флот в региона няма да има.

Това политикът заяви по време на своето ежегодно послание пред Върховната рада на страната, което послание бе излъчвано от «112 Украина».

Отбелязва се, че украинският лидер отново е призовал да се махне от конституцията на страната нормата, разрешаваща на руския Черноморски флот да се намира в Севастопол.

«След като си върнем Крим, абсолютно няма да има руска база в Севастопол», каза Порошенко.

По-рано се съобщи, че Порошенко иска да изключи от конституцията положенията за Черноморския флот в Крим.

През март 2014 година в Крим бе проведен референдум, в резултат на който полуостровът стана териториална част на Русия, а Севастопол — град от федерално значение.

По-рано съобщихме, че западните спонсори на кървавата война не спират да снабдяват киевските терористи с оръжия, които се използват от наказателните отряди срещу мирното население на Донбас и неговите защитници.

Това заяви на брифинг официалният представител на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

Той отбеляза, че основното внимание в зоната на така наречените ООС  украинското командване отделя на обучението на снайперисти, тяхната работа е приоритет във връзка със споразуменията за прекратяване на огъня.

«Например, десантно-щурмовите войски на ВСУ са получили 450 снайперистки пушки по натовски образец и веднага в 37-и общовойскови полигон е започвала подготовката на снайперистки двойки за военните части на ВСУ.

Вече е известно, че след тренировките «обучените» украински снайперисти пристигнат в районите на водене на бойни действия, за да продължат геноцида над населението на Донбас «, съобщи подполковникът.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ;