Осемдесет и два милиона лева повече са приходите в бизнес сектора спрямо миналата година. Сравнението е за периода 1 януари 17 септември. Отчетен е и два процента ръст на оборотите от туризъм през юни и юли. Това съобщи БТА.

Общият оборот в бизнес сектора в Бургаска област за юни, юли и август е 2 540 000 000 лева, което прави с половин милиард повече спрямо същия период на миналата година. 36 милиона лева повече осигуровки са внесени в хазната. Това каза на пресконференция днес в Бургас заместник министър-председателят Валери Симеонов. Той посочи, че 19 милиона лева ДДС повече са събрани от Националната агенция по приходите. Извършени са били хиляди проверки, на територията на Бургаска област запечатаните заради нарушения обекти са били 250.

По-рано в морския град Валери Симеонов има среща с кметове на черноморски общини по повод приключването на летния туристически сезон.
Вицепремиерът съобщи, че с 30 на сто са намелели кражбите това лято по Черноморието. Повече от 112 са били проверките от инспектори на Регионалната здравна инспекция. Не е констатирано предлагане на лоша храна в местата за настаняване, инспекторите от Агенцията по храните са извършили 2117 проверки. Вицепремиерът определи летния туристически сезон като добър и успешен, въпреки дъждовния юни.

Тагове: ; ;