Искаме или не, трябва да продължаваме и продължаваме като сменяме трима министри, каза председателят на ПГ на «Обединени патриоти» Волен Сидеров по време на разискванията по промените в кабинета «Борисов 3». Дебати, за съжаление, нямаше, тъй като не чухме идеи, иска се оставката на цялото правителство, коментира той.
Сидеров отбеляза, че почетният председател на ДПС наскоро е  коментирал, че няма алтернатива на това управление. Аз му вярвам, той е стар, опитен политик, добави той. Сидеров посочи още, че президентът, издигнат от БСП, съвсем наскоро също така е казал, че няма алтернатива на това управление и няма условия за предсрочни избори.

«Социологията казва същото — близо две трети от българския народ не иска предсрочни избори, защото не вижда кой би могъл да замени сегашното управление. Така че иска ни се — не иска, трябва да продължаваме и продължаваме като сменяме трима министри», каза председателят на ПГ на «Обединени патриоти».
Той припомни, че тримата министри са подали оставка след трагични събития. Това, че е един човек е професионалист, не означава, че той може да бъде вечен министър, защото това е политическа позиция, а не технократска, отбеляза Сидеров. По думите му подновяването на един кабинет е нещо съвсем нормално и демократично.
Сидеров посочи, че като «патил-препатил политик» има преки лични впечатления от улични сблъсъци с един от новите министри — на вътрешните работи Младен Маринов. Мога да ви кажа, че той си вършеше добре работата, коментира Сидеров. Така че го подкрепям и съм сигурен, че ще я върши и занапред както трябва — твърдо, без да отстъпва, заяви той. За другите двама министри също съм убеден, че ще работят както трябва, добави Сидеров.
Той посочи, че в групата на «Обединени патриоти» имат разминавания относно оставките на досегашните министри, но като цяло ще подкрепят новите лица в правителството.

Тагове: ; ; ; ;