Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България категорично се противопоставят на идеите за задължителна застраховка за здраве и доплащане от пациентите за лечение в болниците.

Новият здравноосигурителен модел, предложен от здравното министерство, е опит за продължаване на геноцида от страна на управляващите капиталисти към ограбения български народ.

В българската история съществуват работещи практики в сферата на здравеопазването, които демонстрират, че е възможно лекуването на всеки един български гражданин да бъде за сметка на бюджета и да не товари българите с непосилни задължения и финансови тежести към държавата.

До ден днешен по-ефективна и по-успешна здравна система от социалистическата все още не е измислена, което се потвърждава от функционирането на здравеопазването в държави като Куба, Виетнам и Китай!

Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България предлагат на Министерството на здравеопазването да преустанови опитите за разширяване на частната инициатива в областта на здравните услуги и да възстанови системата на социалистическата грижа за здравето на всеки български гражданин!

Съюз на комунистите в България

Движение «Че Гевара»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;