«Отговорността се понася от тези, които са избрани да управляват, аз мисля, че тези хора ще се справят добре. Но всеки ден ни подлагат на критика. Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията», каза още премиерът и подчерта, че подобна конфронтация не помага на институциите. Това съобщи БТА.

Министър-председателят Борисов подчерта още, че по време на неформалната среща на лидерите в Австрия е била повдигната темата за необходимостта от създаване на корпус за реакция както при бедствени ситуации, така и за предотвратяване на нелегално преминаване през европейските граници на мигранти.

Премиерът отново акцентира върху важността на споразуменията с трети страни и посочи позицията на България по отношение на спирането на потока на нелегални мигранти към Европа. «Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, споразумението с Турция работи и България е добре.

Важно е другите страни — Италия, Португалия, Гърция, да имат подкрепа на границите. В България това, което сме казали, сме го доказали», заяви още министър-председателят Бойко Борисов.

Тагове: ; ; ; ; ;