По време на целия военен конфликт в Сирия Израел непрекъснато се намесваше в борбата с терористите и оправдаваше действията си със «загриженост за сигурността». Сега това вече е краят.

Това съобщава на страницата си във Facebook експертът Петър Акопов, коментирайки ситуацията с руския самолет, свален по вина на израелските военновъздушни сили.

В същото време Акопов подчертава, че независимо от стореното, скриващият се зад  гърба на Съединените щати Израел ще може да избегне военната реакция, но инцидентът няма да остане без последствия.

«Работата е в това, че Израел през всичките тези години на нашата операция в Сирия периодично се държеше така, сякаш руснаци там ги няма — помягаше на силите срещу Асад, постоянно стреляше срещу Хизбула, удряше иранците.

На Нетаняху не му трябваше край на сирийската война — той всъщност постоянно вреди на Русия,  оправдавайки се със загрижеността си уж за сигурността на Израел (исканията му, например, да не позволяваме на иранците да се доближат до Голанските възвишения са особено смешни, защото са казани от държавата, която завладя самите тези Голански възвишения до Сирия).

Това пише експертът, отбелязвайки, че «сега Путин може да постави твърди условия на Нетаняху — не влизай, защото това ще ти е краят».

«При това дори няма да е Русия тази, която ще причини този край там», подчерта той.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;