Сега Руската федерация е свободна от задълженията си по договора с Украйна. Така председателят на Комисията по информационна политика съм Съвета на федерациите на Русия Алексей Пушков коментира прекъсването на споразумението между страните, инициирано от режима в Киев.

«Скъсването на Договора за приятелство с Русия е логично за Порошенко и настоящите власти в Киев: разрушаването всячески на всички връзки с Русия е същността на неговата политика, той не се интересува от щетите за самата Украйна. Отсега нататък Русия е освободена от задълженията си по договора до Украйна «, това написа руският сенатор в Twitter.

По-рано украинският президент Петро Порошенко прекрати споразумението за приятелство, сътрудничество и партньорство между Украйна и Руската федерация. В същото време от Държавната дума на Руската федерация отбелязаха по-рано, че прекратяването на договора няма да има никакви значителни последствия за Русия. В допълнение, прекратяването на това споразумение може завинаги да закрие кримския въпрос.

Тагове: ; ; ;