Бойко Борисов - Американска търговска камара - среща

Снимка: БТА

    Премиерът Бойко Борисов изрази пред членовете на Американската търговска камара убедеността си, че ЕС и САЩ съзнават, че са не просто стратегически партньори, а имат и моралното задължение да бъдат такива, отчитайки и направеното от САЩ в Европа по време на Втората световна война. Това съобщи БТА.

Каквито и да има неравновесия, те трябва да се предоговарят, за да станат взаимноизгодни за двете страни, допълни премиерът.

По темата за Западните Балкани премиерът напомни, че тя беше в дневния ред на българското европредседателство, благодарение на което ЕС е обърнал внимание на този регион, и изтъкна геостратегическите интереси към него на редица водещи държави извън общността.

Той подчерта, че сигурността в региона е предпоставка за ръста на инвестициите.
Премиерът Борисов изтъкна, че ролята на България в периода на европредседателството и направеното от нея са високо оценени. И това е единствената причина да искам тази година в ООН в изказването си да подчертая тази тема, допълни Борисов.

Опитът да бъде подценен успехът на България не е добър и не е правилен, допълни той.
Премиерът говори пред членовете на Американската камара на откриваща сесия, която беше открита за медиите. След това Борисов участва в закрита за журналисти дискусия между представители на правителството и членове на Камарата.

Тагове: ; ; ; ;