Моят ангажимент е единствено към освобождаването на главния секретар на МВР от поста му. Затова искам да се спазва законът. Това съобщи бТА.

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев по казуса с указа, който трябва да подпише за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР. От тук нататък, подчерта той, всичко решава правителството. Няма да тълкувам нормативните документи, посочи още държавният глава.

Ние трябва на най-високо ниво да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата, убеден е Радев.
По думите му след всички проблеми и провали в системата на МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността, посочи президентът.

Той присъства на откриването на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култура «Константин Кирил Философ», което се състоя в аулата на СУ «Св. Климент Охридски».
Радев пожела на завършващите тази година гимназията каквото и да вършат да е с мисъл за България. Той изрази своето уважение към преподавателите.
Днес имаме особена нужда от мъдрост, каза в поздравлението си още държавният глава.

Тагове: ; ; ; ;