16 септември 2018- Нюз Фронт.

Великобритания продължава да крие факта на фалшивото отравяне на бившия офицер от ГРУ  ( Главно разузнавателно управление) Сергей Скрипал  и дъщеря му Юлия. Междувременно руската страна настоява,  така наречените жертви на инцидента в Солсбъри се появяват публично. Защото никой отдавна не ги е виждал.

 

 

 

Само след като самият Скрипал и  дъщеря  му бъдат показани пред обществеността, ще се появи възможност да бъде решен случаят, който вече повече от половин година повдига множество въпроси, които и до днес нямат отговор.

 

През цялото това време руската страна е търсила доказателства и подтвърждения за това как и с какво  са били отровени  Сергей и Юлия Скрипал, и били ли са отровени в действителност, или просто Великобритания ги държи като заложници, измисляйки цялата тази история, но Лондон отказва да предостави каквито и да било факти.

 

«За съжаление, британските власти продължават да ни лишават от възможността да се срещнем лично с тях, да получим информация за здравословното им състояние, да се уверим, че са държани в нормални условия»,- заяви още пез април официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

 

 

Всяко неоснователно обвинение на Лондон срещу  Русия, която се обвинява в «отравянето» в Солсбъри, потвърждава факта, че изобщо  не е имало никакво отравяне. Според данните от множество експерти, след прилагането на «Новичок» даже в неголеми количество, хората не оживяват, както например оживяха баща и дъщеря Скрипал.

 

«Данните на ОЗХО, че се е използвало   токсично химическо вещество с висока чистота, доказват, че това не е и не може да бъде» Новичок. » Ако в тази гелообразна субстанция, която британците са открили на дръжките на вратите  в дома на Сергей Скрипал, е имало чисто вещество «Новичок», и бащата и дъщерята е нямало да направят повече от 50 метра живи. По-скоро биха починали почти веднага. Още повече, че самият «Новичок» е сложно нервно-паралитично вещество, което се състои от различни компоненти и добавки, които се раграждат по различен начин. Ако е намерено някакво вещество, то със сигурност не става въпрос за «Новичок» както твърди Великобритания»- коментира по-рано един от разработчиците на системите химическо оръжие «Новичок» Леонид Ранк.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;