APTOPIX Mexico Mariachi Shooting

Снимка: AP

    Пет души бяха убити и 8 ранени при стрелба на прочутия площад «Гарибалди» в центъра на мексиканската столица снощи, съобщи Франс прес, като се позовава на най-новите данни на местните власти. Вчера бе съобщено за четирима убити и девет ранени, сред които един чужденец.
«В резултат на нападението са починали пет души — трима мъже на място и две жени в болницата», се посочва в комюнике на столичната прокуратура.
Нападението било извършено от петима мъже, облечени като музиканти мариачи, към 22.00 часа местно време /03.00 часа по Гринуич в събота/. Нападателите избягали с мотоциклети през съседните улици.
Според първоначалните елементи от разследването, двама от убитите, мъже на 36 и 46 години, били известни на полицията за кражби и наркотрафик.
Площад «Гарибалди» е една от най-големите туристически атракции в града, с много барове, ресторанти и музиканти мариачи. Снощи районът бил особено оживен заради честванията на Деня на независимостта, националния празник на страната, който се отбелязва на 15 и 16 септември.

Тагове: ; ; ;