Отличителни черти на «режима на Донлад Тръмп» са не само личната «дебелащина и грубост на президента, а също липсата дори на зачатъци на етикет и учтивост», пише Каръл Андерсън за The Huffington Post.

Според журналистката, със своята политика Тръмп се гаври с идеалите на Америка като «страна на мигранти и страна на закони, страна, която се бори, стреми, спори, гласува и търси аргументи в името на това да стане по-добра, отколкото е сега — да стане по-хуманна и по-справедлива от когато и да било».

«Този стремеж, тази надежда — това е Америка. А Тръмп прави всичко, което е по силите му, за да изтръгне тази надежда от душата на страната ни».

Както отбелязва авторът, Тръмп не само постоянно напада свободата в американската преса, наричайки СМИ «врагове на народа», разпръсква ненавист по адрес на спецпрокурора по «руското дело» Робърт Мълър и опитните следователи от ФБР, които «успешно се противопоставят на руската мафия», но и проявява расизъм — той, например, прояви внимание към убийството на бялата студентка Моли Тибитс, но напълно игнорира жестоката разправа над афроамериканката Ниа Уилсън, а също яростно разкритикува играчите по американски футбол, които отказаха да стоят прави по време на националния химн.

Тръмп събра в администрацията множество националисти и оскърби известни американци, наричайки ги тъпаци и песове, пише авторът.

Журналистката се възмущава от социалната политика на Тръмп: президентът съкратил събирането на данъци от богатите и продължавал да разгромява приетия от Обама закон за защита на пациентите и достъп до здравеопазването, който защитавал хората, които имали заболявания — независимо от това, че липсата на горното можело да струва живота на 130 милиона американци.

Петя Паликрушева

Източник: The Huffington Post.

 

Тагове: ; ; ; ; ;