Инженерното съединение от Източен военен окръг на Русия ликвидира последствията от «извънредна ситуация от техногенен характер» по време на маневрите «Изток-2018», съобщи Министерството на отбраната на Русия.

«На един от полигоните в Хабаровския край в рамките на маневрите войските от инженерно-сапьорското съединение от Източен военен окръг разиграха учебен епизод по ликвидирането на последствията от условна извънредна ситуация от техногенен и природен характер», се казва в съобщението.

Военните инженери изградили мостове, възстановили разрушените пътища, оборудвали преходи през заливи в един от условно потопените райони, извършили евакуация на «населението», а също прочистили местността от «взривоопасни предмети», радиоактивни и химически отпадъци, споделиха от Министерството на отбраната.

За условно «пострадалите» бил разположен благоустроен полеви лагер с вода и електричество.

Военните с помощта на тежките механизирани мостове ТММ-3 в «повредения участък» на пътищата обезпечили марша на танковите и мотострелковите подразделения.

В ученията са били задействани над 350 военнослужещи и около 80 броя военна и специална техника, в това число комплект понтоно-мостови парк, инженерни машини  ИМР-2, изкопни машини МДК-3, плаващи транспортьори  ПТС, а също ексалатори и кранове.

Маневрите се провеждат от 11 до 17 септември под ръководството на министъра на отбраната на Русия генерал Сергей Шойгу в Далечния Изток на Русия и прилежащите акватории на Тихия океан.

Това са най-крупните маневри на Русия от 37 години.

Участват почти 300 хиляди военни, както и такива от Китай и Монголия.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;