14 септември 2018-Нюз Фронт.

Временно изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин заяви, че във връзка с гибелта на Александър Захарченко » са възникнали маса проблеми и трудности, които трябва да се решават в свръхоперативен режим», по време на срещата с ръководителите на администрациите на градове и райони в Републиката.

 

 

«Гибелта на държавния глава Александър Захарченко много ни потресе. И възникнаха много проблеми, трудности, които е необходимо да решаваме в свръхоперативен режим. Преди всичко, това е разбира се, ситуацията свързана с изборите»,- каза Денис Пушилин.

 

Денис Пушилин подчерта, че по време на провеждането на изборите, които с насрочени за 11 ноември, «не трябва да се допускат никакви манипулации».

 

» Изборите трябва да бъдат максимално прозрачни, не тряба да се допуснат никакви манипулации. За нас е важно за пореден път да докажем, че сме много по-демократични от онези държави, които не само не ни признават, но и се опитват да ни криткуват и продължават да ни разрушават»,- отбеляза Пушилин.

 

 

Напомняме, че на 7 септември на заседанието на парламента председателят на Народния Съвет на ДНР Денис Пушилин  беше назначен за временно изпълнаващ задълженията на Ръководител на Републиката.

Извънредните избори за Народния Съвет и за глава на ДНР са насрочени за 11 ноември.

 

Авторски видео кадри от военния кореспондент на  News Front Катерина Катина.

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;