Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, съобщи пресслужбата на кабинета, предаде БТА.
По време на разговора българският премиер Борисов е подчертал, че страната ни има сериозна и последователна политика към развитието на спорта и се гордее със силните си спортисти в редица дисциплини. «Преди 1990 г. всички държави в региона се рекламираха най-много чрез спорта, но след това настана разруха. Бяха приватизирани малкото спортни зали, които имаше в България.

Нямаше такива нито в столицата, нито в града на Стефка Костадинова — Пловдив. Вложихме 350 милиона лева и започнахме да изграждаме една по една спортни зали из цялата страна. Днес имаме Арена Армеец, Колодрума в Пловдив — най-големият в Европа, както и много други», е заявил министър-председателят. Премиерът е оценил като изключително позитивен интереса на редица значими международни фигури към трите световни първенства у нас и отзивите им за добрата организация на домакинствата.

«Домакинствата, които получихме, са признание за направеното като материална база в страната. Благодаря на българските спортисти, които придават стойност на инвестицията на държавата и дават пример на следващите поколения», е подчертал премиерът.

Тагове: ; ;