В западната преса се разрази поредния скандал във връзка с пламенната реч на премиера на Великобритания Тереза Мей пред британския парламент.

Според журналистите от водещите СМИ, Великобритания в близко време ще вземе решение за предприемането на крайни мерки по отношение на Руската Федерация.

В изданията съобщават, че Лондон може да се реши да организира серия от кибертаки срещу Русия и дори да затвори своите граници за руски граждани.

Очевидно, че първоначално от британски визи ще бъдат лишени руските политици, бизнесмени и сътрудници на специалните служби.

След това забраната за влизане във Великобритания може да засегне всички руснаци без изключение.

Сред обнародването на поредната порция псевдоулики, които уж доказват съпричастността на Русия към отравянето на британския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, западната преса не спира да препира инцидента в Солсбъри.

Миналата седмица премиерът Тереза Мей, а след това и представителите на Скотланд Ярд показаха снимка на обвиняемите в покушението над Скрипал руски граждани — Петров и Баширов.

Скоро един от «заподозрените» даде интервю за руски журналисти, съобщавайки, че той НЕ може да излиза извън пределите на страната, защото работи в закрито предприятие.

Русия вече е готова за новата западна истерия, защото заедно с новите обвинения към Москва, руската страна я очакват нови антируски санкции.

РФ нееднократно доказа, че западните ограничителни мерки не са особено страшни за руската държава — предишните атаки бяха отблъснати с огледални методи.

Русия ще се справи и тази атака.

Великобритания може да бъде сигурна в това.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;