Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ПП «Воля» Веселин Марешки призова премиера Бойко Борисов при обсъждането на санкциите срещу Унгария в Съвета на Европейския съюз да гласува против, съобщиха от партията. Това предаде БТА.

Лидерът на «Воля» е изпратил писмо за подкрепа до премиера на Унгария Виктор Орбан по повод задействаната процедура за отнемане гласа на страната му в Съвета на ЕС, се посочва в съобщението.

Категорично заставаме зад позицията на премиера на Унгария Виктор Орбан и не приемаме задействаната процедура в Европейския парламент срещу него. Този акт говори много зле за европарламента, се казва в позиция на «Воля».
Виктор Орбан има смелостта да се опълчи срещу криворазбрания либерализъм и да защити страната си. «Воля» споделя тази политика. Виновните за кризата в ЕС ще трябва най-после да поемат отговорността си и да се оттеглят, се казва също в нея.
Лидерът на «Воля» Веселин Марешки ще обсъди темата със своите европейски партньори от «Партията на свободата» в Австрия по време на работно посещение във Виена в началото на следващата седмица.

Тагове: ; ; ;