Премиерът на Армения Никол Пашинн вече постигна своето, акцентира вниманието на Европейския съюз, но, за съжаление, не така, както му се искаше.

Това заяви ръководителят на арменската делегация в ПАСЕ, вицеспикерът на парламента Арпине Ованисян, тя написа това в своята официална страница в социалната мрежаFacebook.

Според нея, Параламентарната асамблея има намерение да извърши анализ на ситуацията в републиката по спазването на правата на законодателната и съдебната власт, специално отбелязвайки политическите преследвания, превърнали се в норма за «новата Армения» на Пашинян.

Според Ованисян, комисията по политическите въпроси ще разгледа въпросите за «оказването на натиск върху свободата на словото, безпрецедентния плисък и популяризация на риториката на ненавистта, наказателните дела, възбудени срещу втория президент [Робърт Кочарян], бившите чиновници и членовете на техните семейства, вероятните промени в Конституцията, както лостовоте, обезпечаващи продължаването на срока на пребиваване на премиерския пост, натискът върху законодателната и съдебната власт».

Парламентаристът подчерта също, че тя е предоставила на комисията всички необходими материали, потвърждаващи агресивната политика на Никол Пашинян.

News Front

 

Тагове: ; ;