12 септември 2018-Нюз Фронт.

Великобритания няма намерение да участва пряко в химическата атака, но помага в организацията на провокацията на  терористите.

 

 

Генеральния директор на Секретната разузнавателна служба на Великобритания Алекс Янгер

Сенаторът от щата Вирджиния Ричард Блек заяви в ефира на ливанската телевизия  Ал Маядин, за подготовка на провокация в Сирия с използването на химическо оръжие, за да бъде обвинено правителството на Башар Асад в бъдеще.  Сенаторът уточни, че провокацията се подготвя от Секретната разузнавателна служба на Великобритания  Secret Intelligence Service (MI6).

 

«Преди около 4 седмици разбрахме, че британското разузнаване работи по създаването на фейк провокация с химическа атака в Сирия, за да може след това в нея да се обвини правителството на Башар Асад в Сирия.

 

 

Според Блек, Великобритания няма намерение да участва пряко в химическата атака, но помага на терористите в организирането на провокацията в Сирия.

Американският сенатор потвърди, че към постановъчните химически атаки, по-рано извършвани в Сирия е причастна неправителствената организация «Бели Каски» -White Helmets, свързана с британските специални служби

 

На 11 септември от Центъра за примирение  на враждуващите страни в Сирия съобщиха за началото на постановъчни снимки по подготвяната провокация с  «химическа атака», която да бъде приписана на сирийската армия.

По информация на източници и на местното население в провинция Идлиб, вчера са пристигнали телевизионни екипи от няколко близкоизточни телевизии, а също и регионаления филиал на американски новинарски канал.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;