Според мнението на президента на Турция Реджеп Ердоган в статията му на страниците на американското изданиеThe Wall Street Journal, САЩ са се съсредоточили над химическите атаки, но те трябва да се откажат от тази спорна йерархия за смъртта, пише турският президент.
Защото от обикновени оръжия умирали много повече хора.
«Но отговорността за прекратяването на бъдещото кръвопролитие лежи не само върху Запада.
Партньорите на Анкара от процеса в Астана, Москва и Техеран, също са длъжни да спрат хуманитарната катастрофа в Идлиб», пише Ердоган.
«Ако международната общност, включително Европа и САЩ, не предприемат незабавни действия, за това ще се наложи да се разплащат не само невинните сирийци, но и целия свят.
Турция прави всичко възможно, за да не допусне кръвопролитие в съседната страна.
За да постигнем успех в тези усилия, останалият свят трябва да се откаже от користните си интереси и да подкрепи политическото регулиране», завършва Ердоган.

(Публикуваме малък пасаж статията на президента на Турция Реджеп Ердоган (по-голяма част от статията пак в тази стайт, в раздел «Статии», също и в раздел «Новини»), за да демонстрираме поредния му коварен лупинг спрямо Русия и Иран в навечерието на решаващата военна операция срещу последната крепост на джихадистите в провинция Идлиб в Сирия. С тази си статия Ердоган демонстрира, че не е нещо повече от марионетка на САЩ и Великобритания, които все още имат в Идлиб военни съветници.

Тези дни президентът на Русия Владимир Путин отхвърли предложението на Ердоган да НЕ се провежда военната операция в Идлиб. Ердоган на срещата в Техеран предложи да се водят мирни преговори с терористите, но Путин му отговори, че терористите НЕ присъстват на преговорите, ерго, няма как да води преговори с неприсъстващи, бел.ред.)

Източник: https://www.wsj.com/articles/the-world-must-stop-assad-1536614148?mod=searchresults&page=1&pos=1

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;