12 септември 2018-Нюз Фронт.

Порошенко днес обсъди с Посланника на САЩ украинския църковен въпрос.

И тук неволно възникват маса въпроси.

С кого, ако не с американски дипломат, да се обсъждат такива важни вътрешни теми, засягащи Православието?

Какво общо има посланниикът на САЩ с Църквата?

Или по този начин, се демонстрира, че дори религиозните въпроси вече са под контрола на САЩ, а Порошенко е просто назначена марионетка, която следва стриктно инструкциите на западните си ментори. 

Защо се посяга днес на Църквата и действително ли Западът започва нова война, този път срещу православието, ползвайки ръцете на Украйна, която по сценарий трябва да осигури църковният разкол.

Въпросите са достатъчно сериозни за да не им се обръща внимание, защото именно върху православието и православните ценности, е изградена културата и историята на славянските народи.

И именно православието е обединяващото звено между тях.

Какво общо има САЩ с това е отделен въпрос.

Ще допълним само, че идеологът на Студената война Збигнев Бжежински казва » Най-големият ни враг след комунизма е православието».

 

 

 

И така, връщаме се към украинско-американските реалии.

След разговора на Порошенко с американския посланник, последният го уверява, че САЩ и в бъдеще ще подкрепят Украйна в борбата й за връщане на суверенитета и териториалната цялост..

( това изречение няколко пъти трябва да бъде прочетено, дума по дума)

 

И да си превеждаме  сега думите на посланика- връщане на суверенитета.

Какъв суверенитет?

Според Конституцията, Украйна е суверенна държава. Може би господин американският посланик не е наясно с това, и смята че Украйна днес е още един американски щат?

 

 

Порошенко: Гордеем се, че имаме достойно състояние на религиозна свобода в Украйна, гарантирано от Конституцията на Украйна и от закона на Украйна за свободата на съвестта и религиозните организации, както и традиционно високото ниво на толерантност, която преобладава в украинското общество «.

Така ли изглежда религиозната свобода?

 

Традиционно ниво на толерантност?  Толкова традиционно като в САЩ или как? Когато протестиращите срещу гей парада, хора от различни християнски църкви, са брутално потиснати, бити и арестувани?

Порошенко запознава посланник  Браунбек със  стъпките, които са предприети за създаването на украинската автокефална православна църква. Порошенко благодари на американската страна за активната подкрепа на Украйна в този процес.

И още веднъж въпросът: Какво общо има посланникът на САЩ и САЩ с църковните въпроси?

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;