«С приближаването на настъплението към Идлиб всички членове на международната общност трябва да осъзнаят своя дял в отговорността.

Последствията от бездействието ще бъдат неизмерими.

Ние не можем да оставим сирийския народ на милостинята на Башар Асад.

Целта на неговото настъпление към Идлиб са безразборни удари с цел унищожаване на опозицията, а не истинска и ефективна кампания срещу тероризма.

Със своето настъпление режимът създава сериозни хуманитарни рискове и проблеми за сигурността за Турция, Европа и за другите региони», подчертава турският президент в статията си за изданието The Wall Street Journal.

(Публикуваме малък пасаж от статията на президента на Турция Реджеп Ердоган, за да демонстрираме поредния му коварен лупинг спрямо Русия и Иран в навечерието на решаващата военна операция срещу последната крепост на джихадистите в провинция Идлиб в Сирия. С тази си статия Ердоган демонстрира, че не е нещо повече от марионетка на САЩ и Великобритания, които все още имат в Идлиб военни съветници.

Тези дни президентът на Русия Владимир Путин отхвърли предложението на Ердоган да НЕ се провежда военната операция в Идлиб. Ердоган на срещата в Техеран предложи да се водят мирни преговори с терористите, но Путин му отговори, че терористите НЕ присъстват на преговорите, ерго, няма как да води преговори с неприсъстващи, бел.ред.)

Източник: https://www.wsj.com/articles/the-world-must-stop-assad-1536614148?mod=searchresults&page=1&pos=1

Тагове: ; ; ; ;