Критичната точка в европейската мигрантска криза е достигната, пише Contra Magazin.

Всеки адекватен човек можеше и по-рано да прецени до какво ще доведе притокът на милиони бежанци и икономически мигранти в ЕС.

Доверието на европейците към властите ги доведе до катастрофа, констатира авторът.

Преди началото на мигрантската криза Ангела Меркел беше водещ европейски политик, флагман на либералния световен ред, продължава изданието.

Днес тя прилича на агънце, което глобалистите принесоха в жертва в изгода на своята жажда за разрушения.

Но собствената глупост на канцлера на Германия — това е само неголяма част от големите драми на нейните брюкселски колеги.

Възниква логичният въпрос: за какво мислеха те?

Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини вече заяви, че няма да допусне до бреговете на страната си нито една лодка с африкански мигранти от Либия.

В Малта италианските власти предприеха юридически стъпки срещу немските НПО, които помагат на бежанците в Средиземно море.

Дори президентът на Франция Еманюел Макрон подчерта, че такива спасителни операции противоречат на всички правила и помагат на контрабандистите.

Когато Ангела Меркел отвори вратите за Европа за мигрантите, тя вкара кол в сърцето на ЕС, който и без това се тресе заради Международната банка за реконструкция и развитие, МВФ и политиката на икономии на Европейската комисия.

По степен на глупост на базата на това, което Меркел направи с Германия и Европа, тя може да се конкурира само с хитлеристкия Трети райх, завършва авторът на статията.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;