11 септември 2018-Нюз Фронт.

Жителите на сирийския Идлиб съобщават за началото на снимките  на  провокацията с прилагането  на химическо оръжие от сирийската армия, заявиха от  Центърът за примирение на враждуващите страни.

 

 

 

«Според информацията, получена от жителите на провинция Идлиб,към настоящият момент в населенният пункт  Джиср-еш Шугур вървят снимки на постановъчна провокация, която да покаже, че сирийската армия използва химическо оръжие срещу местното население»,- се казва в съобщението.

 

Отбелязва се, че за снимките в населения пункт са пристигнали телевизионни екипи на близкоизточни телевизии, а също и регионалния филиал на американски новинарски канал.

 

Всички  заснети видео-кадри от постановъчната  провокация в Джизр еш-Шугур до края на деня трябва да бъдат изпратени на редакторите на телевизионните канали, за да влязат  в ефир след публикуването  им в социалните мрежи «, допълват от Центъра по примирение на враждуващите страни.

По-рано руското министерство на отбраната заяви, че бойците  са организирали «срещата», по време на която е одобрен сценарият за провокация с химическо оръжие в Идлиб .

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;