Авторът на публикацията в изданието zerohedge.com обръща внимание на това,  как сдържано руското правителство за цялото това време реагира на всички провокации от страна на Запада.

«Президентът Путин никога не си е позволявал емоционално да отговаря на необоснованите обвинения по свой адрес или по адрес на Кремъл, никога не е провокирал по-нататъшен ръст на напрежението в отношенията между Русия и западните страни», се подчертава в материала.

Според версията на изданието, Путин с всички сили се опитва да избегне началото на военен конфликт.

Руският лидер си дава прекрасна сметка, че в случай на начало на война — тя ще бъде ядрена, с наистина катастрофални последици.

«Путин е убеден, че Вашингтон и неговите съюзници от НАТО няма да могат да проведат обичайна война срещу Русия или Китай. Президентът на Русия знае, че санкциите на САЩ нанасят вреда на европейските васали на Вашингтон, че в края на краищата това може да застави европейските страни да станат по-независими, а това ще сдържа войнствения Вашингтон», гласи част от материала.

Журналистите подчертават, че, независимо от наличието на уникално хиперзвуково оръжие, което би позволило на Путин да унищожи целия западен свят без вреда за Русия, руският държавен глава не се нуждае от това и не вижда смисъл в подобни действия.

Но унищожаването на Запада може да има също неблагоприятни последствия, например ядрена зима по цялата планета.

Авторите считат, че Путин действа така отдавна, защитавайки целия свят от разрушителната война.

«Лично аз одобрявам стратегията на Путин и се възхищавам на неговото хладнокръвие.

Възхищавам му се като личност, която никога не си позволява емоциите да вземат връх», пише авторът.

В статията се отбелязва също, че болшинството западни политици, с които се налага да се сблъсква президентът на Русия, могат спокойно да се нарекат идиоти.

Те не ценят неговото търпение всеки път, когато Путин сдържано реагира на поредната провокация, западните политици оценяват това като сигнал за извършването на нови и нови провокации.

«Независимо от всичко, рано или късно ще се наложи Русия да реагира по-решително на провокациите на Запада и последният трябва да започне да се подготвя.

Днес пред руското правителство стои важен въпрос: колко дълго може и колко дълго трябва да търпи безумията на Запада», завършва авторът от  zerohedge.com.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;