11 септември 2018- Нюз Фронт.

Институтът на Църквата в най-мощният стожер на стабилността в обществото, а  когато протичат  процеси целящи да раздробят института на Църквата, което наблюдаваме днес, можем спокойно да кажем, че това е част от войната срещу Православието,- коментира Атанас Стефанов, заместник председател на Гражданско Сдружение « Приятели на Русия и православния свят» и инициатор на идеята за изграждане на първия Българо-руски православен храм в България.

 

( Посрещането на Негово Светейшество Патриарх Кирил Москвовски и Всея Руси в България, март 2018)

 

Атанас Стефанов отбелязва опасните тенденции, които наблюдаваме- опитът за подмяна или изместване на Църквата и внедряване на чужди течения.

За решението на Константинополския Патриарх Вартоломей да назначи американски «екзари» в Киев, пък били те и с украински произход, свидетелстват за пълномащабно настъпление срещу Православието като цяло.

 

«Целта е раздробяване на Православието»- смята експертът.

» По принципа разделяй и владей. Вместо да обединява, той разединява. Стремежите са Украйна да бъде откъсната от Русия, за да се превъре в пластелин в ръцете на «кукловодите» и да бъде духовно смачакана»

 

» А когато се случва подобен разкол, с появява благодатна почва за внедряването на разни секти в обществото- Свидетели на Йехова, евангелисти, съботяни, които работят предимно с младежта и промиват мозъци»

 

Не трябва да забравяме, че войната срещу Православието отдавна е била цел на Запада,и даже ако си припомним думите на пламенния русофоб и идеолог на Студената война Збигнев Бжежински, какво каза той? Неговата известна фраза: «След рухването на комунизма, най-важният ни враг е -Православието.

 

Действията на патриарх Вартоломей сега показват, че подобен план е имало,има и се изпълнява.

Неговата цел (Вартоломей) е да не се обединява, а да разделя православния свят, започвайки с Църквата, и така да откъсва или да помага на западните бесове да разкъсат Украйна от Русия.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;