11 септември 2018-Нюз Фронт.

Абсолютно пренебрегвайки реалностите, в които измъчената Украйна се оказа от 2014 година насам, режимът на Киев продължава да учудва с изключително неадекватни решения.

 

 

Поредното- 4 милиарда долара, които биха могли да бъдат вложени в развитието на умиращата икономика на страната, или в откровено съсипаната промишленост, или поне  да се използват за погасяването на многолилиардния  дълг на някога «независима»Украйна , Киев реши да похарчи за война. Така стана известно, че Порошенко иска да купи няколко американски противовъздушни отбранителни системи Патриот.

 

Трябва да се отбележи, че това не е първата съмнителна инвестиция на Киев. Напомняме, че в средата на юли премиерът Владимир Гроисман гръмогласно обяви намерението си да закупи 55 хеликоптера от корпорацията Еърбъс Хеликоптери (Airbus Helicopters), което според него ще позволи на Украйна да намали зависимостта си от руската авиационна промишленост.

 

Обаче  той не уточни, че сега Украйна сериозно ще зависи от Франция, след като всички 21 тежки двумоторни хеликоптери модел H225 от 2007-2012 години не са в най-доброто си състояние. В същото време, закупуване на откровено очуканити машини  излезе на Киев 555 милиона евро.

А това че пенсионерите са на ръба на мизерията, че страната тъне в хуманитарна и морална трагедия, за Порошенко не е от значение- за него е важно да прави стъпки, че да получава от Запада..каквото може.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;