Няколко моряци от самолетоносача на ВМС на Великобритания «Кралица Елизабет» бяха арестувани в американския щат Флорида, срещу единия от британските военни полицаите дори се наложило да употребят електрошок, съобщава The Independent.
Шестима британски моряци са били задържани в град Джексънвил Бийч по време на отпуската си на брега.
На всички, с изключение на един, са били предявени обвинения в нарушаване на обществения ред в нетрезво състояние.
По данни на полицията, трима моряци по време на задържането са оказали съпротива, вследствие на което един от правоохранителите се е възползвал от електрошок.
Официалният представител на Кралските Военно-морски сили коментира ситуацията така:
«Mожем да потвърдим, че няколко представители на личния състав на ВМС съдействат на полицията на САЩ при разпитите за предоставяне на информация, понастоящем би било неуместно да даваме допълнителни коментари.
Военно-морското ведомство винаги придава голямо значение за поддържането, колкото е възможно, на високи стандарти в поведението на своя личен състав».
Сътрудникът на полицията в Джексънвил Бийч сержант Лари Смит заяви, че след като правоохранителите разговаряли с командването на самолетоносача, не е имало никакви други инциденти с британски военнослужещи.
«Тези момчета периодично влизат в града. Най-често те се бият помежду си, тормозят се един друг, а след това събират от земята зъбите си, ето ги — вижте ги какви добри приятели са», заяви полицаят в интервю за едно местно издание.
«Кралица Елизабет» е най-новият самолетоносач на стойност  ₤3 млрд, който е най-крупният морски съд за всички времена от британските ВМС, отбелязва
The Independent.
Както се очаква, в САЩ британските моряци ще вземат участие в серия учения заедно със своите американски колеги.
В Британия самолетоносачът трябва да се върне през декември тази година.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;