От Министерството на отбраната на Обединеното Кралство за първи път признаха, че смъртоносните руски атомни подводници, притежаващи лидерски технологии и ниска забележимост, скрито пълзят из британските води», пише Daily Mail.

Според източника на изданието, най-новите високотехнологични атомни подводници на Путин са толкова тихи, че подводните системи за отбрана на Албиона, в това число сонарите, не ги забелязват.
Всичко това ражда плашещи асоциации с филма «На лов за Червения Октомври».
«Задвиждаваща система на новите атомни подводници е много по-технологична.
В резултат тя е забележимо по-тиха от своите предшественици. До момента руските подводници бяха ужасно шумни», заявява един от събеседниците на  Daily Mail.  
Според получената от таблоида информация, руските подводници създават карта на жизнено важните енергийни и телекомуникационни мрежи под Ла Манша.
В случай на тяхното унищожение Великобритания рискува да се потопи в тъмнина и хаос.
Източници споделят също, че Москва проявява интерес към свръхсекретната база
Фаслейн в Шотландия.
Доколкото е известно, пише Daily Mail, руската атомна подводница, която влезе в британските води незабележимо — това е най-новата версия на «Ясен-А».
Втората такава незабележима руска подводница неотдавна постъпи на служба, тя е от клас  «Борей-А», те носят на борда си междуконтинентални балистични ракети.
Петя Паликрушева
Източник: http://www.dailymail.co.uk/news/article-6147323/Russias-deadly-super-steal-subs-Navy-slip-MoD-admit.html

Тагове: ; ; ; ; ; ;