10 септември 2018-Нюз Фронт.

Сроковете изтичат  — британското правителство се стреми да сключи споразумението «Брексит» не по-късно от ноември.

Лондон все още вярва, че системното оттегляне на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС), одобрено от всички страни, вероятно ще бъде най-вероятният резултат от преговорите, каза де факто британският заместник министър-председател Дейвид Лидингтън.

 

Говорейки на икономическия форум в Северна Италия, Лидингтън обясни, че остава все по-малко време за сключване на споразумение, което е от полза и за двете страни.

В същото време министерството на Брексита разработи план за непредвидени обстоятелства. Неотдавна преговорите между Европейския съюз и Великобритания не са напреднали много.

 

Действащия  министър-председател Тереза Май е  подложена на остра критика заради стратегията й «Брексит» — Май предлага така наречения бизнес «Брексит», който предполага създаването на зона за свободна търговия с ЕС и спазването на някои от общите правила и закони. От друга страна, много поддръжници на «Брексит» искат пълно намаляване на споразуменията с ЕС след освобождаването и смятат, че майската стратегия е предателство.

Великобритания иска да напусне ЕС не по-късно от 29 март 2019 г.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;