10 септември 2018-Нюз Фронт.

Не трябва да се премълчава историята за фашизма- Българско славянско движение.

Вчера, 9 септември в 10 часа сутринта пред Пантеона на загиналите от ръцете на фашизма град Варна,  Българско Славянско Движение и БРП(К) поднесоха цветя.

Секретарят на Българско Славянско Движение, г-жа Алла Гигова напомни на събралите се да почетат жертвите на фашизма, колко е важно да не се забравя тази страница от историята.

 

 

 

 

 

От движението връчиха подаръци на ветераните по случай празника. Малък, трогателен и значещ жест, за онези, които с очите си са видели историята, която днес, някои се опитват да преиначават.

Но… малко по-късно се случва нещо странно. Изчезват възложените цветя.

 

Но..към 17 часа вечерта цветята бяха издрани и изхвърлени, това потвърждават у други варненци, които минаваха и също оставяха цветя..

След 17 часа  тук се появиха членовете на Европейската БСП начело с председателя на Варненската организция г-н Гуцанов. Значи заради неговото появяване бяха така старателно изчегъркани свидетелствата на поклонението  пред паметника на другите варненци.Печално е…- съобщава на страницата си в Facebook Алла Гигова.

 

Тук е мястото да напомням, че вчерашния ден беше белязан с подобни сранни ситуации не само във Варна, но и по други места.

Например, организираната провокация с паметника на Съветската армия, който осъмна измазан с боя.

 

Вандали заляха с боя паметника на съветската армия. 
Чудя се на органите на реда, които много добре знаят, че това се случва всяка година. Толкова ли не можаха да организират необходимата охрана на паметника два-три дни преди 9-ти септември? Не само за хората, които уважават паметника, но сега ние ще плащаме за почистването му. Поне това да ни бяха спестили- написа преводачът и журналист Мажд Алгафари.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;