9 септември 2018- Нюз Фронт.

Героите не умират..и навсякъде Героите си остават герои. У нас на традиционния Събор на Русофили край Копринка тази година, не забравиха това неписано правило. И по български и от сърце изразиха дълбока съпричастност към болката на Донбас, и почетоха паметта на героите загинали за свобода на Родината си.

А ние българите, като никой друг знаем, какво значи това, предвид историята си. Важно е да отбележим, че ако всяка година срещата на Русофили край Копринка винаги минава като празник, в атмосферата на братски дух, то тази година, на този празник, всички които бяха дошли, носеха в себе си и парченца болка и съпричастност.

 

 

На 31 август 2018 в центъра на Донецк беше извършен жесток, подъл и циничен терористичен акт. Посред бял ден. При взрив в емблематичното кафе » Сепар» ( бел.ред- от «Сепаратист)  загина главата на младата Република Александър Владимирович Захарченко, бодигардът му, който влиза първи, и още 9 души получават ранения. Във време на подписаните и действащи Мински споразумения.

Към настоящия момент Следственият Комитет на Руската Федерация е възбудил дело по член Международен тероризъм, а ФСБ е в Донецк за провеждане на разследване по изясняване на обстоятелствата по атентата.

Само че, трагедията остана незабелязана от Европа. Нито Ангела, Меркел, нито Макрон, реагираха.

Но реагираха хората. И това значи повече от действията или бездействията на политиците. Защото така в Донбас знаят, че въпреки информационната война, истинските хора разбират какво се случва при тях.

Показателно е, че именно на Копринка, това послание беше изпратено към народа на Донбас.

Знамето на ДНР се развяваше сред знамената на България и Русия.

 

 

( най-младият дипломат на България Алекс и заместник-председаелят на «Приятели на Русия и православния свят»)

 

«За тях го правим!»- сподели един от онези, които се качиха на сцената, в последния ден на Събора, който съвпадна и с 9 ден от смъртта на Захарченко.

Ние от движение «Петко Войвода» Иван Милчев , Венелина Воденичарова, Диан Вълков, Румяна Солакова ,Благовест, Живко Кисьов ,и  други ! Изказваме още веднъж съболезнования и съпричастност  към съдбата на Донбас»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ей така, по човешки, и братски, от сърце. Ще видите на кадрите исйреното вълнение и трепета в гласа…и енергията на думите, които излизат от сърцето..на българския народ, който чувства болката на Донбас..

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;