9 септември 2018-Нюз Фронт.

Въпреки позорната тишина от страна европейските лидери, и изопачаването на информацията относно ситуацията в Донбас, истината все пак е по-силна и побеждава фалшивите опити да се наложат двойни стандарти на света.

В Донецк на 31 август беше извършен терористичен атентат, в резултат на който беше убит главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко, телохранителят му, и още девет души получиха ранения. 

Освен съболезнованията от страна на Президентът на Русия Владимир Путин, който остро осъди терористичния акт и подлото убийство изразявайки увереност, че виновниците ще бъдат намерени, Европа се направи, че нищо не е станало.

Затова пък реагираха хората. Вчера в България по време на заключителния ден на Събора на Русофили край Копринка паметта на Александър Захарченко беше почетена. В Италия се проведе аналогична акция.

 

След трагичната смърт на лидерът на ДНР, в Италия, където съществува мощни антифашистко движение, което следи за случващото се в Донбас, и подкрепя усилията на Републиките за мир, на страницата в социалната мрежа се появи призив за провеждане

на акция в памет на Александър Захрченко на 8 септември ( именно тогава се навършват 9 дни от смъртта му).

 

 

Правителството на нацистка Украйна, подкрепяно и финансирано от САЩ и ЕС, извърши поредното подло убийство. Те направиха това, което не могат на бойното поле: убиха командира Александър Владимирович Захарченко, президент на Донецка Народна Република. В Донецк. И отново проляха кръв на мундирите на свободните хора в Донбас. След като изпратихме със свити юмруци героите Мозговой, Гиви, Моторола, Дремов, днес се прощаваме с приятел, патриот, който пожертва младия си живот в името на Справедливостта и Свободата.

Именно заради това му отдаваме чест на могилата на нашите партизани на гробището Верано в Рим, свързвайки по такъв начин с червен конец паметта на бойците с вечната слава на Народните геро.

 

Главата на Донецка Народна Република беше почетен и в Испания. На един от централните площади «Университет» в Барселона.

Героите не умират!

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;