9 септември 2018-Нюз Фронт.

Премиерът на Абхазия Генадий Гагулия загина в катастрофа в района на постта Мюсер в нощта на 8 септември, съобщава прес-секретарят на кабинета на републикта Диана Зантария.

» Да, ние потвърждаваме тази информация. Катастрофата е станала след мостта Мюсер. По предварителни данни, Генадий Леонидович Гагулия е бил още жив по утя за болницата. Повече никой не е пострадал»,- каза Зантария.

 

Според нейни думи, правителственият кортеж е следвал от летището в Сочи в Абхазия. От Министерството на вътрешните работи уточниха, че в резултат на катастрофата са пострадали 3 души, включително 60 годишният премиер. Всички те са били доставени в болница, а по-късно премиерът е починал от раните си.

Виновникът за катастрофата, водачът на ВАЗ Хаджарат Тарсман, се е намирал под наркотично въздействие, съобщи помощникът на генералния прокурор на Абхазия Даур Амичба. На свой ред прес-секретарят на президента  на републикта Наала Авидза отбелязя, че гибелта на Гагулия е нещастен случай.

» Не става въпрос за атентат или покушение», — увери тя.

 

Гагулия възглавя кабинета на министрите от април 2018 година, длъжността премиер заема още в периодите 1995-1997 и 2002-2003 година. Както съобщава сайта на правителството на Абхазия, малко преди да загине, Гагулия е бил на официално посещение в Сирия.

Политикът е имал жена и две деца.

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;