8 септември 2018-Нюз фронт.

Крим отдавна е бил руска територия и ще си остане такава навек, заяви представителят на българската делегация геополитическият анализатор Валентин Вацев.  Българската делегация е на посещение в Крим във връзка с 8-мия международен фестивал «Български срещи». В състава на делегацията са 10 човека, които представят деловите и научни кръгове.

 

 

» Тук във въздуха витае атмосфера на празник. Хората още не са забравили, че преди няколко години с Крим се случи нещо изключително важно.

Ние виждаме, че Крим се завърна обратно в Русия в резултат на силата на волята и твърдото решение на кримското общество. 

Народът на Крим сам реши да живее, там където му се иска, и да бъде свободен в страната, която го води сърцето»,- заяви Валентин Вацев в интервью за РИА Новости.

 

 

Валентин Вацев призова да не се обръща внимание на антируската пропаганда.

 

«Не си струва да се вярва на тъпата западна пропаганда, че Русия е отхапала от Украйна парченце «свещена украинска земя». Нищо подобно. Крим отдавна е бил руски, и така ще бъде и за вечността»- заяви Вацев.

 

Отдавна не е звучала такава искрена и адекватна реч по отношение на Крим от страна на българскипредставители. Коментарът на Валентин Вацев се разлетя из руските медии и беше посрещнат с голямо уважение. Нищо чудно на думите му да отреагират и от пукраинската страна и да бъде внесен в терористичния сайт «Миротворец», ако вече не фигурира.

Поводът за посещението на българската делегация в Крим е традиционния международен фестивал «Български срещи», който с провежда вече 8 пореден път.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;