9 септтември 2018-Нюз Фронт.

Вчера, 8 септември, в полският град Вроцлав се проведе анти-украински митинг. Организаторите му заявиха, че заради украинците в Полша се вдига стойността на наема на апартаменти и цената на недвижими имоти. Горките украинци- никъде и на никого не са нужни. След идването на власт на киевския режим, страната Украйна се намира в  тежка морална и хуманитарна катасрофа и всеки се спасява както може, но явно украинците бягащи от шизофреничната ситуация в страната си, се превръщат в нежелани гости в други страни.

 

 

Митингът, според думите на участниците е насочен не само срещу идващите в страната украинци, колкото срещу «идиотската антиполска миграционна политика»

 

На акцията в района на централния площад в Вроцлав участниците говориха за дискриминация, и че украинците печелят повече, а в страната почва да звучи повече украинска реч, отколкото полска. Също така се раздаваха листовки на които се казва, че в град Вроцлав при население около 600 хиляди, живеят вече около 60 хиляди украинци ( около 10 % от цялото население на града)

 

 

Протестиращите твърдяха, чезаради наплива на украинци се вдигат цените за наем, а полчците губят работни места. Организаторите на митибга призоваха да се каже «не» на икономическата миграция и да се бойкотират фирмите, които наемат украинци. ( пак до известна степен фашистка идеология, но  насочена срещу украинци — те самите не са виновни, че държавната политика на Украйна е фашизъм, общо взето нездрави тенденции- бел.ред.)

Трябва да се отбележи, че няколко часа до началото на протеста кметът на Вроцлав написа в профила си в  Facebook, че не подкрепя протеста срещу украинци и смята организаторите му за провокатори.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;