8 септември 2018-Нюз Фронт.

Украйна удари дъното с всички скандали и позори, заяви бившият министър на транспорта и комуникациите в страната Евгений Червоненко, коментирайки думите на говорителят на Върховната Рада Андрей Парубий за Адолф Хитлер.

 

 

Припомняме, че по-рано в ефира на една от украинските телевизии, Парубий нарече Хитлер » най-големия демократ», добавяйки, че самият той е изучавал демокрацията на «научно ниво» и призова да не се забравя «приноса» на фюрера в развитието на демокрацията.

«Страната ни толкова удари дъното, и премина границата на приличие по всички международни скандали, позори, след които, всяка нормална държава би реагирала не само с морално осъждане, оставка, но и накзателно преследване»,- заяви Червоненко в ефира на телевизия  «112 Украина». 

 

Той добави, че безнаказаността за подобни изказвания се явява пряко последствие от героизацията на фашизма, в частност, дейността на дивизията  СС «Галичина». 

 

Излишно е да напомняме, че роденият на 20 април 1889 година в австрийското село Рансхофен, Адолф Хитлер е основоположник и централна фигура на национал-социализма, основател на диктатурата на Третия райх. Политиката му става е една от основните причини за началото на Втората световна война.

Дивизията СС «Галичина» е създадена в Западна Украйна през 1943 година с разрешението на немските окупационни власти. Лятото на 1944 година Червената армия разгромява това подразделение около град Брода. В Украйна към дивизията се отнасят нееднозначно: някои политически сили твърдят, че  «Галичина»

се е борила за независимостта на страната, други твърдят, че дивизията е била нацистка.

Определено, към днешна дата в Украйна процъфтява ново поколение нацистка идеология, която активно се пропагандира именно от незаконния киевски режим, дошъл на власт след държавния преврат в Украйна и началото на кървавите събития в Донбас.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;