Сирийски журналист ни изпрати видео, придружено със следното послание:
«Уважаеми Доналд Тръмп, президент на Съединените американски щати, това, което искате да унищожите в Сирия, е повече от живот.

Няма да успеете!

Битката ви е обречена!

Величието на духа винаги побеждава злото!»

Какъв би бил резултатът от масирания военен удар на военната коалиция начело със САЩ срещу сирийските правителствени войски и ръководството на Дамаск?

Според военни експерти, това ще доведе минимум до 100 000 допълнителни убити мирни жители и до около 5 млн бежанци само за няколко седмици.

Освен това, ислямистките бойци отново ще укрепят позициите си и ще могат да вземат под своя контрол далечните части на страната.

Силно ще бъде засегнато алавитското и християнското малцинство, а също светските мюсюлмани, които живеят преди всичко в контролираните от сирийското правителство области.

Болшинството от тези хора ще се опитат да избягат през Турция за Европа — новата миграционна криза ще бъде неминуема.

В региона живеят също много сирийци, които вече са избягали в последните години от завзетите от ислямистите области в търсене на надеждност, но не са търсили закрила извън границата на страната.

Въпреки знанието за риска от подобно нападение над Сирия военната коалиция на НАТО, подкрепена от Саудитска Арабия, вместо да изследва мнимото използване на отровен газ в Дума чрез международна комисия, е готова да започне кървава разправа на базата на зловеща скалъпена пропаганда и предположения.

Според съобщенията, Свободната сирийска армия (противниците на Асад) преди всичко иска да изгони «eзичниците» от християнските райони.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;