Специалната следствена служба на Армения (ССС) повдигна обвинение срещу бившия премиер на страната Овик Абрамян. Това съобщи днес във Фейсбук самият Абрамян, без да посочи в какво го обвиняват, предаде ТАСС, това съобщи БТА.
«На 4 септември бях извикан в ССС и ми бе предявено обвинение по фалшиво дело. Наложиха ми мярка за неотклонение «подписка», посочи бившият министър-председател.
Той добави, че обвинението му е било повдигнато, след като е разкритикувал някои действия на сегашните власти на страната в интервю за местни медии.
По думите му властите в Ереван започват «лов на хора» и това «няма да свърши добре».
Овик Абрамян е обвинен в незаконна предприемаческа дейност и превишаване на служебните пълномощия, уточни по-късно днес за ТАСС пресслужбата на ССС.
Овик Абрамян е оглавявал арменското правителство от 2014 до 2016 г. Бил е също така вицепремиер и председател на парламента, смятан е бил за една от най-влиятелните фигури в страната през управлението на президента Серж Саркисян — от 2008 до 2018 г.
Джовик Абрамян, брат на бившия премиер, е арестуван по подозрение в незаконно придобиване и притежание на оръжия, съобщи през август арменската служба за сигурност.    Семейството притежава няколко компании в страната.
Агенциите припомниха в тази връзка многото извършени в Армения арести, след като бившият опозиционен лидер Никол Пашинян бе избран за премиер вследствие на масови улични протести срещу корупцията и шуробаджанащината.

Тагове: ; ;