8 септември 2018-Нюз Фронт.

Facebook блокира акаунта на немски политик, лидерът на фракция » Леви» от парламента на Квакенбрюк Андреас Маурер заради публикацията му на снимка с главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко, който беше убит на 31 август по време на терористичен акт в Донецк извършен от службата за специални операции на Украйна под ръководството на западни «инструктори».

 

 

«Блокираха ме за 24 часа заради това, че публикувах снимка направена в Донецк, на която Александър Захарченко ми беше връчил орден Дружба. Facebook аргументира това действие, с формулировката, че снимката е на терористична организация»- споедели пред РИА Новости Маурер.

 

Политикът поясни, че му се е наложи да напише писмо в администрацията на Facebook с искане да пояснят ситуацията.

» Аз разясних, че на снимката няма нищо общо с терористична организация, а на нея е президентът на Донецка Народна Република, който ми е приятел. След това ме разблокираха, но всички снимки на които беше отбелязано, че общувам с терористи, от Facebook бяха затворени. Колко ще трае това нямам представа»- коментира в недоумение Маурер.

 

Немският поитик подчерта, че публивал снимката със Захарченко в негова памет.

Важно е да се отбележи, че Европа не осъди терористичния акт, който отне живота на Александър Захарченко, но затова пък цензурата на Запада даже по социалните мрежи по циничен начин се опитва да спира информацията, наричайки терористични снимките свързани с ДНР. Нещо като «крадеца вика дръжте крадеца».

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;