Снимка: Радио Шумен

18 души пострадаха при сблъсък между микробус и ТИР на пътя Разград — Попово.

Това съобщи Българското национално радио.

Около 10 часа днес, микробус със силистренска регистрация се е ударил челно в разградски ТИР на един от завоите към местността „Пчелина“. В буса, шофиран от 57-годишен мъж, пътували 17 души — пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина. Всички пътници и шофьорът на буса са откарани в разградската болница. Най-тежко е състоянието на един от мъжете, който е в кома и е настанен в отделението по реанимация. Още трима имат по-сериозни наранявания.

«18 човека са докарани в болницата. Екипите са сформирани, бяха на място, посрещнаха всички пациенти, оказаха им първа помощ, приети са и са стационирани по отделения в зависимост от тежестта и травмите, който имат. Има само един сериозно, тежко болен пациент, на който се прави скенер, да се доуточнят нещата как стоят. Той е в кома и затова се прави скенер, да се изясни къде, какво е засягането», каза директорът на болницата в Разграда д-р Гечо Жеков.

Алкохолните проби на двамата водачи — на ТИР-а и на микробуса, в който са пътували възрастните хора, са отрицателни. Това обяви говорителят на Областната дирекция на полицията в Разград Илиана Георгиева.

„Водачът на ТИР-а – мъж на 48 години, от Разград, е задържан за инцидента. Колегите и в момента продължават да извършват оглед на местопроизшествието, за да се изяснят в детайли обстоятелствата. Първоначално предположението е, че ТИР-ът е навлязъл с по-висока скорост в този завой и е навлязъл в платното, където се е движел микробуса и така се е стигнало до челния удар“.

Заради тежкия инцидент пътят Разград — Попово е затворен.

Възстановено е движението по АМ «Хемус» в посока Варна при км 355-ти, съобщиха от Агенция «Пътна инфраструктура». По-рано през деня магистралата беше затворена в този участък заради катастрофа.
Движението по пътя Своге — София се осъществява в една лента, поради полагане на хоризонтална маркировка, съобщиха още от пресцентъра на Агенцията «Пътна инфраструктура».

Движението се регулира с пътни знаци и полиция.

Тагове: ; ; ; ;