8 септември 2018-Нюз Фронт.

Митинг по случай Денят на освобождаването на Донбас събра в центъра на Донецк над 10 хиляди души.

Митингът по повод 75-тата годишнина от Освобождението на Донбас от немско-фашиските окупанти премина около мемориала » На твоите освободители, Донбас» в столичния парк «Ленински комсол».

 

 

 

 

 

 

снимки:ДАН

В акцията участваха временно изпълняващия длъжността Глава на ДНР Денис Пушилин, представители на местната градска администрация, районна адеминстрация, представители на министерства и ведомства, а също и участници от Великата Отечествена война.

 

» Преди 75 години нашите деди защитиха Донбас. Обаче през 2014 година над нас надвисна нова опасност- нацистка Украйна направи всичко възможно, за да причини разрушения и страдания на мирните жители на Донбас. Но ние, както и нашите предци тогава, се изправихме да защитим Родината си.

И това стана възможно благодарение на героизма на Александър Захарченко. Ние няма да се поддаваме на унинието, ние ще постигаме поставените цели, Донбас ще бъде свободен, Републиката ни ще живее»,- с такива думи се обърна от сцената към присъстващите Денис Пушилин.

 

Събралите се почетоха с минута мълчание паметта на войните загинали за свободата на Донбас по време на Великата Отечествена война и в наши дни.

Иван Зубарев, лауреат на международни конкурси изпълни песента от филма «Офицери», а вкрая на мероприятието участниците пуснаха в небето стотици червени балони.

 

Днес жителите на ДНР отбелязват 75-тата годишнина от Освобождението на Донбас, в този ден през 1943 година от немско-фашистките окупанти е освободен град Сталино ( днес Донецк).

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;