Прокуратурата в Несебър е повдигнала срещу британския турист Дани Джеймс Нот обвинения за хулигански действия и нанесени леки телесни повреди на трима души.

Това съобщи Българското национално радио.

Любомир Петров от Апелативната прокуратура в Бургас уточни, че анализът на взетата от него кръвна проба ще установи дали има употреба  на  алкохол и наркотици.

27-годишният мъж е опитал да открадне алкохол от външен бар в хотел в Слънчев бряг и е нападнал охранители и възрастен човек с увреждания.

Ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров заяви, че няма конкретни причини за действията на британеца и уточни, че предстои обвинението към него да бъде преквалифицирано в хулигански действия с особен цинизъм:

“Обсъждаме квалификация за хулиганство по тежкия състав, което е извършване с особен цинизъм. Имаме предвид, че се посяга и на инвалид, а там наказанията са до 5 години“.

„Искаме да подчертаем, че такива деяния няма да се толерират. Наказанието вероятно ще бъде и по-тежко. Тъй като са множество деяния, няма как да стане, както с шведа – да мине с глоба. При доказаност наказанието ще бъде лишаване от свобода, а дали ще е ефективно или условно – това ще реши съдът“, каза още Любомир Петров от Апелативната прокуратура в Бургас.

Тагове: ; ; ;