Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова заяви, че в представените от британските власти снимки на заподозрените към отравянето на екс-сътрудника на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия има редица неточности.
Това тя заяви в предаването «60 минути» на телевизионния канал  «Россия-1».

Тя посочи, че заподозрените мъже чрез различни скриншотове от камери за видеонаблюдение са на еднакъв фон и времето на снимките също съвпада.

От това излиза, че това или са наложени отгоре върху снимките дати и точно време, или тези хора притежават някакви извънземни способности по едно и също време да се намират на няколко места едновременно.

«Eднакво място, един и същ коридор, времето на кадрите е едно и също. Т.е. или това са наложени върху снимките дати и точно време, или това са «сътрудници на ГРУ», които са се научили да бъдат едновременно на различни места, защото образите им са запечатани на две различни снимки. Това го може само Бог», отбеляза тя.

Захарова предположи, че част от снимките, представени от британците, са можели да бъдат направени при пристигането, защото заподозрените е трябвало да имат виза за Великобритания.

Но преди вземането на решение за предоставянето на виза властите в кралството събират биометрични данни и друга информация.

По-рано властите във Великобритания назоваха имената на заподозрени в опита за убийство на Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

Според техни данни, това за гражданите на Русия Александър Петров и Руслан Боширов.

Захарова заяви, че обвиненията към Русия за съпричастност с отравянето в Солсбъри НЕ са доказани.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;