Племенницата на екс-сътрудника от ГРУ Сергей Скрипал, който бе отровен в британския град Солсбъри, Виктория Скрипал коментира изявлението на властите на Британия за заподозрените по делото за опита за убийство.
Както Скрипал отбеляза в интервю за вестник  «Известия», тя не вярва са обвиненията на Лондон по адрес на руснаците Александър Петров и Руслан Боширов.
Тя предполага също, че техните снимки може би са фалшификат.
«Не бива да се има доверие на някакви си снимки. Предлагат ни да повярваме на думите им, но ние не можем да вярваме на думи, защото нееднократно са ни лъгали. Снимките на заподозрените биха могли да бъдат направени на фотошоп», заяви тя.
Тя отбеляза също, че външността на хората на публикуваните от Британия снимки е типична, граждани с подобен вид в Русия има много.
«Мъжът с мустаци напомня на всеки трети в Русия. Сега всички ходят с бради и мустаци. Публикуваха снимките, но веднага казаха, че имената са измислени», добави тя.
На 5 септември британските прокурори назоваха имената на двама заподозрени в опита за убийство на бившия сътрудник на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.
Според техни данни, това са гражданите на Русия Александър Петров и Руслан Боширов.
МВнР на Русия заяви, че обвиненията за съпричастността на Русия към отравянето в Сълсбъри е без всякакви доказателства.
Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;