Стив Банън: Америка е тръгнала към революция

Америка се насочва към революция, която „ще реже като косата трева“, предсказва Стив Банън — бившият главен стратег на президента Доналд Тръмп, в нов документален филм, предаде БГНЕС.

В лентата, чиято премиера бе филмовия фестивал във Венеция в сряда, Банън казва, че „ако по някакъв начин не се позволи разпространение на богатството, в тази страна ще има революция“.

„Ще имаме друга финансова криза — всеки, който е умен, вижда, че идва“, казва Банън пред Ерол Морис в серия от дълги интервюта за „Американската дхарма“.

Дхарма е термин в източните религии, означаващ естественият ред на нещата във Вселената.

„Смятам, че се нуждаем от радикално преструктуриране“, заявява Банън.

„Не може да бъде бой с възглавници. Трябват убийци, за да има промяна.“

„Това е причината Тръмп да е президент. Беше ясно, че идва някой като Тръмп“, казва той пред Морис, който през 2004 г. получава Оскар за „Мъглата на войната“ за архитекта на войната във Виетнам Робърт Макнамара.

Според Банън „суеверният“ Тръмп вървял към катастрофално поражение на изборите през 2016 г., преди да се заеме с кампанията му.

Той признава, че разчитал на някакви пиар „похвати от джуджуцу“, за да спаси Тръмп от срив на кампанията му след изтичането на думите му пред Били Буш как се подхожда към жените „като ги хващаш за п…..а“.

Сред тях било довеждането на жени, обвинявали Бил Клинтън в изнасилване и сексуални посегателства на ключов тв дебат.

Банън разкрива, че според него Тръмп може да бъде и наивен:

(„Той мислеше, че „Ню Йорк таймс“ ще го хареса, когато спечели“, и уволнил шефа на ФБР Джеймс Коми въпреки съветите му.

„Уволняването на Коми бе грешка. Институция като ФБР не може да го отмине това“

Банън признава, че е продукт на същия „научно-инженерен-мениджърски-финансов елит“, който обвинява за трудностите на „обикновените американци“.

Сега обаче той имал мисия да превърне Републиканската партия в работническа партия.

„Сега може да са по-добре нахранени и облечени от руските крепостни селяни от XVIII век, но ситуацията е същата. Те зависят от дълготе в кредитни карти и алгоритъмът за контрол над живота им е същият“, казва той.

Банън посочва още ,че иска да помогне на „патриотичната десница“ в Европа, като твърди, че „неонацистите са измислица на левичарски медии“.

Той заявява, че не е обиден на Тръмп за това, че го уволни през август 2017 г.

„Не го приех лично“, каза той.

„Това беше редът на нещата“ — част от вярата му в дхарма, хиндуисткото понятие за дълг и съдба, които нареждат Вселената.

Коментари:

Зареждане ...