В скандално известното «дело Скрипал» се появи още един възел, заплетен от лондонските «специалисти».

Кралската прокуратура на Британия обнародва информация за цели двама «заподозрени», които, което съвсем не е изненада, според версията на следствието, са руснаци.

Подробности за личността на хората, които, както между впрочем, за да попаднат във Великобритания, е трябвало да спазят строги бюрократични норми, попълвайки сума ти бумаги, не се цитират.

Прокуратурата назова само имената Александър Петров и Руслан Боширов.

Благодарим, че версията «Иван Иванов» не е използвана.

Затова пък следствието успя да зарадва жълтата преса с още няколко «детайла» по инцидента с отравянето на екс-сътрудника на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Специалистите успели да установят хронологията на събитията, които уж свързвали двамата «заподозрени» със самото отравяне.

Според версията на прокуратурата, на 2 март в 15 часа «заподозрените» пристигат в Лондон от Москва, естествено с полет на Аерофлот.

Примерно от около 18 часа до 19 часа те са във Ватерло преди да се отправят към хотел  City Stay в Боу-Роуд, източен Лондон, където ще бъдат през следващите две нощи.

На 3 март в 11.45 часа пристигат на гара Ватерло от хотела си, където се качват на влака до Солсбъри, пристигнат в 14.25 часа.

Правоохранителите наричат това пътуване «разузнавателно».

Вечерта на същия ден, в 16.10 часа «заподозрените» напускат Солсбъри и след четири часа са в хотела си.

На 4 март в 8.05 часа двамата мъже пристигат на спирка Ватерло в Лондон, за да заминат отново в Солсбъри.

В 16.45 часа се връщат в Лондон от Солсбъри, а на следващия ден, в 10.30 часа отлитат от Лондон за Москва.

Това е всичко, което успели да предположат британските правоохранители след няколко месеца «щателно разследване».

Но тук си струва да отбележим един важен нюанс, който «eкспертите» за тяхно съжаление изпуснали.

Припомняме, че сутринта на 4 юли в Еймсбъри, което е недалеко от Солсбъри, двама човека се озоваха в болницата след «въздействието на неизвестно вещество».

Пострадалата жена по-късно почина, мъжът — дойде в съзнание.

От Скотланд Ярд заявиха, че те са отровени със същото вещество, с което е бил отровен и екс-полковникът от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, но в днешните изявления за този инцидент няма нито дума.

Нещо повече, някак си не влиза в общата картина и «хронология на събитията» това последното, защото излиза, че т.нар. «заподозрени» са напуснали страната на 5 март, а едва ли са се върнали там, имайки вече предвид, че премиерът на Британия Тереза Мей обяви, че те са «сътрудници на руските спецслужби».

Все пак никой на този свят не счита, че руските спецслужби са ненормални, нали така?!

Анализирайки информацията на британските правоохранители може да се направи изводът, че те се опитват да превърнат отравянето на Скрипал в своеобразна «заповед» (едва ли не на Путин), но тогава възниква въпросът, защо Лондон изненадващо реши, че Русия не е с всичкия си и след уж отравянето на екс-полковник от ГРУ се е опитала да отрови и дори го направила двама никому неизвестни британски граждани.

От какъв зор, както се казва, Русия ще трови двама невинни британци, след като светът гърми за отравянето на Скрипал?!
Нашите «сърдечни поздрави» и към Скотланд Ярд, и към самата Тереза Мей, но тук, драги, липсва елементарна логика.

Нима Британската империя вече е пример за деградация на сивото вещество?

Поне на сивото на управляващите циркаджии там.

Поздрави от News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;