В Киев се проведе поредната сесия на Върховната рада на Украйна.

По-рано главата на МВнР на Украйна Павел Климкин заяви за готовността на украинските политици да внесат промени в Конституцията на Украйна, за да могат да се разположат бази на НАТО на територията на Незалежната.

Но не всичко е така просто, както изглежда на пръв поглед. В Конституцията на Украйна е налице член 17, който гласи, че на територията на Украйна не се допуска разполагането на чуждестранни военни бази.

За да се въведат промени, трябва да се знае, че този член се намира в т.нар. «защитен раздел».

Промените в този раздел могат да се случат само след провеждането на референдум.

Съдейки по всичко, киевският режим планира да НЕ провежда референдум, защото подкрепата на подобна инициатива сред населението е повече от мизерна.

Живелият дълги години в Украйна и виждайки случилото се в Черна гора, коренякът днепропетровец Драган Станоевич в ефира на програмата «Мнение» по тв канала  News Front TV коментира мотивацията на украинските парламентаристи.

«Всеки път се изненадвам, когато гледам украинските новини.

Живях в Украйна, участвах в различни митинги, видях недоволството на украинския народ, защото те тогава разбираха какво е това НАТО.

Украинският народ знае, че НАТО бомбардира Югославия, че НАТО е «мръсният ботуш» на САЩ, чието предназначение е само да бъдат поставени дадени народи на колене, заставяйки ги да изпълняват исканията на Вашингтон», отбеляза Станоевич.

«Не знам има въобще на друго място по света такава практика.

Ако днес Украйна внесе поправки за влизането си в НАТО, а след известно време се появи някакви нова европейска организация, то какво ще правят тогава властите в Украйна?

На коя организация ще бъде тогава член Украйна?», пита експертът.

Според Станоевич Косово също не е член на НАТО, но там има американска база.

«Днес Косово е най-големият канал за наркотрафик.

Всички наркотици отиват в Европа през Косово. И това се прикрива от силите на НАТО.

Там цари пълен произвол.

Нима същото иска украинският народ?», подчерта експертът.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;