6 септември 2018-Нюз Фронт.

 

Американския сенатор Ричард Блек изрази удовлетворението си по повод връщането на сигурността в Сирия и надежда, че остататъците горещи терористични ядра ще бъдат ликвидирани.

 

В заявление пред журналисти преди да си тръгне от Сиерия на КПП «Ждейдет Ябус» американския сенатор сподели, че е почувствал любовта на сирийския народ към армията си  и към ръководството на страната, които са успели да я съхранят единна, и възстановяват сигурността.

 

Блек отбеляза, че докато Сирия и съюзниците й се борят с терористичната организация ДАЕШ, Великобритания, САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция са подкрепяли и финансирали терористите.

 

Сенаторът даде висока оценка на ситуацията на безопасност и стабилност в регионите, които е успял да посети, ролята на локалните примирения, които се поддържат от Сирия, и връщането на сирийците по домовете си.

Сенатор Блек разкритикува американските дипломати, които не престават да зашлашват с война и санкции, вместо да се опитат да намерят път за сътрудничество между страните.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;